Гай Юлий Цазар, Жан Пол-Сартр, Жан-Жак Русо, Фрида Кало,

...
  Гай Юлий Цазар, Жан Пол-Сартр, Жан-Жак Русо, Фрида Кало,
Коментари Харесай

Чувствената хореография на Раците | Линда ГУДМАН

 

 zodia rak

Гай Юлий Цазар, Жан Пол-Сартр, Жан-Жак Русо, Фрида Кало, Едгар Дега, Рембранд, Густав Климт, Марк Шагал, Далай Лама, Франк Кафка, Принц Уилям, Принцеса Даяна, Нелсън Мандела, Ангела Меркел, Том Круз, Том Хенкс,, Робин Уилямс, Карлос Сантана, Вин Дизел, Лионел Меси, Майк Тайсън ~ и още доста чувствителни, авторитетни и вълнуващи персони.

Ако желаете да си хванете рак, най-добре пробвайте нощем на сребриста лунна светлина. Тогава двукраките раци мечтаят и се отдават на въображението си. Под лунните лъчи те се усещат отлично, защото царицата на нощното небе хармонира с многочислените им настроения и променливи усеща. За да научите любопитни неща за характера на раците, задоволително е в някоя ясна нощ да се вгледате в тяхната повелителка - Луната. Е, през дебелия пласт градски смог евентуално мъчно ще я съзрете, само че по тази причина пък задоволително е просто да отворите някой сборник с циклите й. Веднага прави усещане изменчивото й лице. Нараствайки и изпълвайки се, тя последователно минава в безусловно кръговиден блестящ диск. Щом стартира да понижава, се нащърбва и скоро на небето остава да блещука самичък възтънък сребърен сърп. Тайнствената Луна, предизвикваща океанските приливи и отливи, мощно въздейства и на сензитивните Раци. Всъщност огромната смяна в лунния лик е просто зрителна машинация, дължаща се на Слънцето. Така и Ракът си остава еднакъв във всяко време от мимолетните си настроения. Тази непрекъснато непостоянна честота ви разрешава прекомерно бързо да разпознаете Рака, стига просто да знаете в коя фаза се намира сега. Най-често Ракът се открива по заразителния му „ лунен смях ". Неговият глас покрива необятна гама от звуци, минавайки през тихото кикотене и стигайки до гърления смях, който се чува далеко. Човекът от този зодиакален знак е елементарно видим, когато е измежду компания и е надъхан за занимания. Ако няма на какво да се засмее, тогава самичък се впуска да споделя вицове и анекдоти. Ракът обича шегата повече от всеки и когато това качество се прояви непринудено, то наподобява изцяло в прорез с тихата му и спокойна, леко меланхолична натура. Лунният комизъм не е плосък и маниерен. Той се основава на надълбоко изследване и наблюдаване върху човешката природа и душeвност. За разлика обаче от екстровертните Лъв и Стрелец, Ракът не се пробва наложително да се трансформира в център на внимание. Той внимателно демонстрира тънкия си нюх към социална изява, когато държи да бъде видян. Тази на пръв взор непридирчивост не трябва да ви заблуждава. Лунният човек отдава огромно значение на всеки жест от страна на близките. Едва ли ще срещнете Рак, целеустремено преследващ славата и известността. Но естествено няма да срещнете и подобен, който би се отказал от тях. Човекът от лунната зодия въпреки всичко обаче избира да грее с отразени светлина, в сравнение с да стои на „ противоположната страна на Луната ". Вярно е, че той се крие от доста неща, само че известността и славата несъмнено не са измежду тях. 

Ако решите да се подложите на сълзите на изпадналия в потиснатост Рак, то ще ви би трябвало минимум чадър или дъждобран. Този човек е в положение да ви полива със леден душ, до момента в който се разтреперите от мраз. Ракът може да наподобява и като буреносен облак, както й да ви приобщи към дълбоката меланхолия, в която е изпаднал. Великолепното му възприятие за комизъм постоянно добре прикрива непрекъснатите му страхове и чувството за заплаха, само че индивидът от Луната постоянно е на крачка от скептицизма, който постоянно плаши с неуспех безкрайните полети на рачешкото въображение и фикция. Вътрешните страхове на Рака са неговата слабост и не се ли научи да ги преодолява и да се бори с тях, те ще бъдат спънка при всеки „ опит за хвърчене ". Лунните сълзи в никакъв случай не са лъжливи или двулични. Те извират напряко от сърцето. За елементарно ранимата деликатна натура на Рака са задоволителни единствено една строга дума или недодялан взор, с цел да го уязвят. Човешката свирепост провокира или сълзи, или цялостно оттегляне. Ракът мъчно би могъл да бъде сюрпризиран в сходно въодушевление, защото почувства ли се даже малко афектиран (а това става лесно), той се скрива в черупката си и потъва в безмълвен упрек. Случва му се от време на време да се втурне да отмъщава по скорпионски, само че го прави потайно, откакто планува всички негативни последици. В множеството случаи обаче индивидът от тази зодия няма никакво предпочитание за отплата, а избира да се отдръпна уединено. Ако един път сте изгубили доверието му, той към този момент става недостижим за вас с дни наред. Не подвига телефона, не отваря вратата, нито дава отговор на писмата ви. Ракът постоянно изпада в нервност. Човек, който ви дава отговор троснато, когато го попитате какъв брой е часът или сприхаво ви подава солта след вашата молба, най-вероятно е Рак, изпаднал в едно от тези свои настроения, в които целият свят му се коства черен. Не към вас обаче е ориентирана тази нервност. Щом Луната премине в Друга фаза, Ракът ще преодолее агресивността си и ще се трансформира още веднъж в благ и вежлив човек. Докато говорите с тях, елементарно забележими са хилядите настроения, пробягващи по лицата им. Раците добре владеят образността и елементарно могат да предадат страстите си върху вас. Те улавят и надълбоко запечатват в паметта си насладата и тъгата, ужаса и състраданието, тъгата и възторга. Подобно на огледалото или фотоапарата, те гълтам облика и го пресъздават тъкмо. Всяко прекарване се отпечатва в паметта им като фотография.
Раците в никакъв случай не не помнят уроците на живота, както и уроците на историята. Представителите на тази зодия почитат предишното и са патриоти в цялостния смисъл на думата. Ракът постоянно се занимава с антикварна активност, събира и колекционира остарели скъпи движимости и реликви. Лунните хора умеят да пазят секрети. Можете умерено да им се доверите, въпреки те със мощно развитата си вътрешен глас от дълго време да подозират какво се таи в душата ви. Проявяват надълбоко съчувствие и ви съчувстват същински. Но тази връзка е еднопосочна. Вие в никакъв случай няма да узнаете какво изпитват те самите, тъй като грижливо пазят възприятията си от любопитни погледи. Ракът не приказва за персоналния си живот, само че е превъзходен слушател и лунното му въображение бързо го подсеща за нещата, които вие пропускате. Но този човек рядко прави преценки и дава препоръки. Той просто гълтам информацията и я запаметява. Ракът придобие нещо, той не се отхвърля от него без битка. Лесно ще се убедите в това, стига единствено да погледнете какво прави един същински рак на морския бряг. Докопа ли някакъв предмет, не го изпуска за нищо на света (внимавайте това да не се окаже палецът ви!). Готов е по- скоро да загуби щипката си, в сравнение с да се откаже от плячката. Ракът не обича да се лишава от това, което цени. Дали ще е другар, непосредствен, кариера или скъпа движимост - той пази всичко, даже и старите охлузени обувки, останали към този момент съвсем без подметки. Ако по този начин или другояче сте отишли към този момент на морския бряг, то обърнете внимание и на още някои от навиците на същинския рак. Например по какъв начин се движи. Ако е хвърлил око на пръста ви, той в никакъв случай няма да се втурне напряко към крайници ви. Първо потегля обратно, след това настрана и внезапно, напълно изненадващо - право към вас. В каквато и посока да се движи Ракът, той в никакъв случай не изпуска от очи набелязания предмет. Ако единствено за момент му се стори, че задачата се изплъзва, добре е да си плюете на петите, в случай че не желаете да опитате щипките му. Хората от лунната зодия тъкмо копират всички тези тактически ходове.
Раците в никакъв случай не преследват намерено това, което желаят. Тяхната тактика е да се движат във всички направления, единствено не и към задачата. Те са способни да се щурат наляво-надясно до безконечност. До момента, в който се появи заплаха някой да отмъкне плячката под носа им. Тогава ракът не се мае, а се хвърля напред и защипва крепко. Подобно е държанието на лунните хора що се отнася до това да проявят благотворителност или да дадат нещо. Сърцето на Рака е мъчително сензитивно и прочувствено отворено към непознатите скърби и несгоди. Той чистосърдечно желае да помогне и се пробва да влезе в състояние. Но избира да изчака и да се увери дали някой различен няма да свърши работата вместо него. Защо да пилее време и средства, в случай че не е прекомерно неотложно? Ако няма вяра и изгледи да се появи помощ, Ракът в последния миг избавя удавника. Твърде добра душа носи, с цел да ви остави да потънете, само че няма и пръста си да потопи, в случай че му се стори, че можете и самичък да доплувате до сушата. Това е инстикт на самоотбрана, а не демонстрация на безсърдечие и свирепост.

Уязвимото сърце на Рака се крие под бронирана черупка. Все отново той е кадърен на жестове и неведнъж те са разточително великодушни. Но никой не може да го упрекна в импулсивност. Предприемайки какъвто и да е ход, Ракът мисли за следствията и желае да остави диря, да бъде запомнен. Той възнамерява всичко деликатно. Рядко работи самичък и без застраховка, заради което съвсем всички инициативи се увенчават с триумф.
Независимо от пола си Ракът милее за родния дом. За него мястото, където закача остарялата си шапка, е по-свещено и от олтар. В стаята му най-вероятно ще видите написано нещо от рода: „ Скромен въпреки, най-мил ми е домът мой ". Неговият дом е там, където живее, мечтае, обича и усеща сигурност. Макар Ракът постоянно да избира работа, позволяваща му да пътува по целия свят, той не се усеща добре, в случай че няма лично безшумно пристанище. Наблюдавайте го когато преди малко се е върнал вкъщи след дълго неявяване. Лицето му показва същински възторг. Ракът непрекъснато натрупа материални богатства и ресурси, като че ли да се избави от някакви мислени бъдещи компликации. Често под леглото му може да намерите цели кашони с храна, консерви, медикаменти и други Така той се усеща по-сигурен и спокоен. Но колкото и пари да успее да спести, те в никакъв случай няма да са задоволително. Същото се отнася и за любовта. Колкото и да получава, Ракът непрестанно желае още и още. Може би ви се коства, че пресилвам за кашоните под леглото? Ако ги няма там, то погледнете в килера или зимника. Ще откриете двадесет и четири пакета червен пипер и двадесет и осем купи с витаминизирани обогатени сухари, които е купил през 1943-та година на една ликвидация. За какво ги пази? Не питайте по този начин неуместно. Той се приготвя за възможни тежки години, които може би предстоят. Неговите мисли летят надалеч в бъдещето, само че той в никакъв случай не не помни и помни всички минали произшествия, даже и да не е участвал на тях.

Най-лесно може да откриете Рака край вода. Той обича всичко, обвързвано с водата и водните спортове. Ако не плува, не се гмурка, не кара водни ски, не лови риба, то най-малкото гази из водата, шляпа с крайници, седнал на дървения пристан, или се разхожда по ситния пясък на морския бряг. Всяка свободна минута той обича да прекарва на плажа. Стига обаче в рождения му хороскоп да няма някоя уязвена планета, която да му вдъхва боязън от вълните или нещо сходно. Много от раците имат лични лодки. Те избират да се усамотят на малко кокетно корабче, в сравнение с да разполагат с големи вили, цветни тв приемници и лимузини. Някои Раци имат единствено дребна гумена лодка с весла, само че даже и тя е задоволителна, с цел да ги води към блаженото благополучие. Сякаш тайната им фантазия е отплувала във вътрешността в морете и те в никакъв случай не престават да я търсят и гонят. Много от Раците, които познавате, ще вършат точно това през почивните си дни. И ще бъдат в прелестно въодушевление до момента в който шляпат по палубата, обути в старите си протрити джапанки. (Въобще не им предлагайте да си купят нови! За тези хора би трябвало да знаете едно - остарялата движимост е скъпа, новата - със съмнителни качества.)
При Рака прочувственото положение е по-важно от физическото. Неговите терзания и грижи могат да му повлияят отрицателно, а мимолетната наслада - да му вдъхне нови сили. Той непрекъснато се плаши от банкрут или от загуба на обичан човек. Ако се почувства заплашен (в банката, в душата си или все едно къде), Ракът елементарно се депресира и това подсъзнателно го довежда до болестно положение. Силно развитото му въображение елементарно трансформира дребното неразположение в съществено хронично заболяване. Когато отпадне духом, той съвсем не реагира на позитивните събития. Тогава ви счита за груби и зложелателни, тъй като не му съчувствате. Но болният Рак минимум се нуждае от съчувствие, каквото и да си приказва той. Ако меланхолията му се дължи на неговите глупави интуиции за страшни рискове, то с цел да излезе от нея, ще му би трябвало двойно повече време, в сравнение с всеки различен. Радостта, смехът и оптимизмът отлично поддържат както телесното, по този начин и духовното им здраве. Всъщност Ракът се усеща по този начин, както той самият си мисли, че се усеща. Никой различен безоблачен знак не е по този начин предразположен към заболявания, провокирани от мрачни мисли, само че пък и никой знак не е кадърен на чудотворното самолечение, присъщо на лунните хора. Ще е от изгода на всички Раци да поразмислят върху това парадоксално несъгласие. Много от Раците имат „ зелени " ръце. Те се грижат с огромна обич и безрезервност за своите свежи и добре поддържани градини. Тези, които не се занимават със зелени растения, пък имат внушителни банкови сметки в зелено, на които отделят същото внимание и обич. Раците харчат прекомерно икономично. Дори в рождения им хороскоп да има импулсивни въздействия от други планети, Ракът постоянно ще задели по нещичко за черни дни. Ако ви каже, че е останал без пукнат грош, това значи, че му остават още най-малко няколко хиляди. За него обаче това е бедствено състояние. Никой от останалите слънчеви знаци не може да икономисва по-добре от Рака. Той е занаятчия в натрупването на благосъстояния и умножаването им. Парите рядко изтичат сред ловките рачешки пръсти. Никога няма да видите Рак да хвърля банкноти през прозореца просто, с цел да се наслаждения на полета им. Все отново хората от този безоблачен знак с удоволствие споделят всичко, което имат, с някого, който обичат и знаят, че в действителност е изпаднал в неволя.

И мъжете, и дамите Раци имат мощно изявен наставнически инстинкт. Те постоянно се пробват да ви натъпчат с не толкоз вкусна, само че богата на витамини и калории храна, пред-пагат ви топли питиета и стават по деветдесет пъти на нощ, с цел да ревизират да не би инцидентно да сте се отвили до момента в който спите. Раците обичат да глезят приятелите си и обичаните си хора. Въобще, мъчно е да се каже кое най-вече възбужда възприятията им - децата, храната, морето или парите. От здравомислие Ракът заобикаля бурните морета. Половината от времето си той прекарва на сушата, а другата половина - в дълбоките води. Предпочита да се облича в лунни тонове - бледожълто и сребристо, а зад бледозелените и бледолилавите нюанси на скромността крие своите мощни и пламенни усеща.
Всеки Рак крие в душата си най-малко зрънце от лунната полуда. Наяве или не, той си има едно прелестно скрито местенце, където сред лилавите перуники цъфтят две лилии и седем бели рози. Понякога мисълта за тази вълшебна градинка го кара да изпитва екстаз и наслада. Друг път ще го накара да се усамоти и да заридае горчиво. Ракът търпеливо събира смарагдите, бисерите и лунните камъни, повърхностно изпуснати в пясъка от някой различен, и чака приливите да изхвърлят сребристите му фантазии на брега.

От „ Слънчевите знаци ", Линда Гудман, ИК „ Светулка "
Илюстрация:  Cancer from the Zodiac - Series by Jennifer Yoswa

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР